Üdvözlöm weboldalamon

Forduljon hozzám bizalommal...

online terápia2

 

A megváltozott napi és munkarend mindannyiunktól alkalmazkodást kíván, kihívást, szorongást rejt magába, kérdéseket vet fel. A pszichológus – kliens találkozók a következő időszakban a járványügyi helyzetre tekintettel szükségszerű minimalizálásra kerülnek és online távterápia vagy távkonzultáció keretében érhetők el magánrendelésemen.

 

 Az online pszichológiai konzultáció előnye, hogy elérhetővé válik a terápiás vagy konzultációs ellátás azok számára is, akiknek:

  • a lakhelyük, munkájuk vagy egyéb okok (pl. krízis) nem teszi lehetővé, hogy eljussanak pszichológiai tanácsadásra;
  • külföldön élnek és így nincs lehetőségük anyanyelvükön terápiás segítségre;
  • lakásukhoz kötött, mozgássérült, vagy lelki problémájuk miatt izolált emberek részére, akik otthonukat nem vagy csak nagyon nehezen tudják elhagyni.

Esetleges hátrányai az online konzultációnak:

  • a terápiás, konzultációs munkát és a két ember bizalomteli kapcsolatát segíti, ha látják egymás gesztusait, testbeszédét, hiszen a mimikának, szemkontaktusnak, de akár a kézfogásnak, biztonságos terápiás térnek is jelentős hatása van, azonban online kapcsolódás alkalmával ezek a metakommunikatív információk háttérbe szorulnak;
  • krízishelyzetbena szakember korlátozottan tud jelen lenni és elérhetővé válni, hiszen pl. konkrét intézkedésekre nincs mód, így ugyan átmenetileg megnyugtató és stabil tud lenni, hosszabb távon azonban kritikus vagy súlyosabb pszichés tünetek kezelésére nem alkalmas, hiszen ezek személyes kapcsolattartást igényelnek a legtöbb eseten.

Lehetőség szerint a Gmail levelezőrendszer alkalmazását használom (Google Hangouts – elég a beállítások menüpontban a Csevegést bekapcsolni, majd menteni) vagy a Skype alkalmazást. Amennyiben nem tudja megoldani a videóhívást, lehetőség van telefonos konzultációra is.

További információt és időpontot telefonon kérhet: +36 30/6064276


X

Hoppá!

A jobb egérgomb használata nem működik az oldalon!