Üdvözlöm weboldalamon

Forduljon hozzám bizalommal...

felnottek1

 

 

A felnőtt élet tele van buktatókkal, nehézségekkel, örömökkel és bánatokkal. A legtöbb ilyen nehézségekkel egyedül is megbirkózunk, de vannak olyan problémák, szituációk, ahol a belső tartalék, energia már kevés és szükség van külső segítségre. A pszichológiai tanácsadás bármikor, bármilyen élethelyzetben igénybe vehető.

Keretek

Az első alkalommal a hozott problémáról beszélgetünk, megpróbáljuk alaposan körüljárni a hozzá kapcsolódó témákat, minél jobban megismerni a jelen szituációt. Ha szükséges vizsgálati szakasz, akkor ez 4-5 alkalmat vesz igénybe. Ezután megállapodást kötünk: megfogalmazzunk a közös munka célját, kereteit és elkezdődhet a konzultációs munka.

Amennyiben vizsgálati szakasz nem szükséges a második – harmadik ülés után meghatározzuk a tanácsadás célját, megbeszéljük a várható ülések számát és kereteit.

Egy találkozás 45-50 percig tart, gyakoriságuk hetente egyszeri és rendszeres, de problémától és céltól függően változhat (kéthetente...). A konzultációk, tanácsadási munka általában több hétig zajlik, jellemzően több hónapig. A találkozások kezdetén megbeszéljük és egyeztetjük a kereteket, szóbeli szerződést kötünk a találkozások céljára, rendszerességére, időtartamára. A kliens a fentiek mellett bármikor dönthet úgy, hogy a közös munkát nem tudja-, nem szeretné folytatni, azonban ebben az esetben is a kapcsolatba beemeljük a nehézséget és egy záró alkalommal (alkalmakkal) fejezzük be a közös munkát.

A pszichológiai munka alapja, hogy empatikus, elfogadó, biztonságos légkörben segítsen a kliensnek a konfliktusos helyzetek-, stresszt keltő szituációk azonosításában, a coping-mechanizmusok szélesítésében és egyes elakadási folyamatok feltárásában. Fontos tényező lehet, ha a kliens rálátása és nézőpontja változik életére, környezetére, a konzultációs munka segíthet abban, hogy érzelmei tisztázódjanak, önismerete fejlődjön.

Az alábbi helyzetek megoldásához ajánlok segítséget

  • Életvezetési problémák (munkahely-, család-, saját élet menedzselése)
  • Párkapcsolati gondok (intimitás, kommunikáció, válás lehetőségének dilemmája)
  • Pszichoszomatikus tünetek (gyakori fejfájás, alvási problémák…)
  • Krízishelyzetek
  • Önértékelési problémák, önbizalom csökkenése (énhatékonyság fejlesztése, kommunikációs készségek fejlesztése)
  • Érzelmi nehézségek (haragkezelés, irreális félelmek...)
  • Fájdalmas veszteség érte – haláleset, munkahely elvesztése, válás
  • Traumát okozó élmények (pl. erőszak, baleset)
  • Gyermeket váró pároknak – felkészülés a szülő szerepre, a terhesség okozta testi, lelki változások feldolgozása

X

Hoppá!

A jobb egérgomb használata nem működik az oldalon!