Üdvözlöm weboldalamon

Forduljon hozzám bizalommal...

Csoportok

A 2021-es évben csoportokat nem indítok, így a menüpontban leírtak csak tájékoztató jellegű információk, a csoportok általános működésről. 

Fiatal felnőttek részére az alábbi csoportok érhetők el jelenleg:

  • Kommunikációs hatékonyság növelése kiscsoportban.
  • Társas hatékonyság növelése kiscsoportban.
  • Önismereti és személyiségfejlesztő kiscsoport.

 

A csoportfoglalkozásokat mindig egyéni megbeszélés előzi meg, ahol megbeszéljük miért szeretne a csoporton részt venni, miben szeretne változni, illetve röviden megbeszéljük, a csoport miben tud segíteni, én, mint csoportvezető mit tudok vállalni. A csoport kezdetén a csoport tagjaival közös szabályokban és célokban egyezünk meg, az első közös alkalmon.

A csoportok általában 6-12 alkalmasak a problémától, fókusztól függően és 6-8 fővel működnek, idejüket tekintve 90 percesek.

  

 

 

Serdülő csoport

A csoport célja a gyerekkorból a felnőttkorba történő átmenet segítése, különböző csoportmódszerek alkalmazásával. Pl.: pszichodráma, művészetterápiás elemek, csoportjátékok. A csoport 6-8 kamasszal indul.

 

 

 

 

 

Szülő csoport

Nevelési tanácsadás: a találkozások alkalmával a gyereknevelés kérdéseiről (fegyelmezés, napirend, szokások, szobatisztaság, testvérféltékenység...) beszélgetünk. A csoportok 4-6 fővel indulnak.

Apaságra felkészítő csoport (4-6 fő esetén).

Babaváró csoport: felkészülés az első gyermek érkezésére.

 

 

Keretek

A csoportfoglalkozásokat mindig egyéni megbeszélések előzik meg, ahol megbeszéljük, hogy miért választja gyermekének, vagy önmagának az adott csoportot. A csoport kezdetén a csoport tagjaival közös szabályokban és célokban állapodunk meg az első közös alkalmon.

A csoportok témától függően 6-12 alkalmasok, általában 6-8 fővel. A csoportokat két pszichológus vezeti, kivételt csak a kis létszámú csoportok alkotnak, ahol általában elegendő egy pszichológus is.


X

Hoppá!

A jobb egérgomb használata nem működik az oldalon!